Fostul prefect a renunţat la calitatea de inspector guvernamental şi va activa în mediul privat # Săptămâna viitoare este posibil să-şi anunţe şi revenirea în PNL
Deşi în 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu a folosit principiul mobilităţii pentru a vacanta nişte posturi de prefecţi şi subprefecţi şi promovarea pe funcţiile respective a unor liberali, Asociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR) nu a reacţionat.
Venirea la guvernare a coaliţiei PSD - PD-L şi „retrogradarea" a peste 100 de prefecţi şi subprefecţi şi numirea lor ca inspectori guvernamentali au făcut ca această asociaţie să iasă la rampă. În perioada 10 -12 aprilie, la Tuşnad, a avut loc o întrunire a membrilor APSR, în cadrul căreia cei aproximat 70 de participanţi au discutat diverse aspecte privind drepturile înalţilor funcţionari publici, îmbunătăţirea activităţii Instituţiei Prefectului şi modul în care actualul Executiv aplică principiul mobilităţii pentru prefecţi şi subprefecţi. Fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, a menţionat că la Tuşnad au participat şi prefecţi şi subprefecţi în funcţie. Încă preşedinte al APSR până la înregistrarea la tribunal a hotărârii prin care Constantin Strujan va prelua această funcţie, Dănuţ Culeţu a prezentat punctul de vedere al asociaţiei referitor la aspectele dezbătute. Totodată, el a anunţat că APSR a adoptat o rezoluţie pe care o va înainta Comisiilor pentru abuzuri ale Parlamentului, Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului Europei, Comitetului Regiunilor, precum şi oricărui alt for competent să intervină. Circa 10% dintre participanţi, majoritatea înalţi funcţionari în exerciţiul funcţiunii, au votat împotriva rezoluţiei, însă, potrivit lui Culeţu, au fost şi actuali prefecţi şi subprefecţi care au aprobat-o.
Mobilitate repetată
Circa 105 prefecţi şi sub