Trusa cosmetică, fardurile, creionul de ochi, tuşul, fardul şi pudra de obraz au, ca toate produsele, o perioadă de valabilitate. Se întâmplă uneori ca doamnele şi domnişoarele care nu folosesc zilnic cosmeticele să uite să verifice termenul de garanţie al acestora. La fel de întâlnite sunt situaţiile în care unele instrumente de înfrumuseţare afişează semne cu privire la durata optimă de folosire, care nu sunt tot timpul corect interpretate de cele care le achiziţionează. Pentru a evita posibilele neplăceri legate de expirarea produselor folosite, doamnele şi domnişoarele ar trebui să cunoască unele lucruri. Şi, pentru că toată lumea face curăţenie de primăvară, n-ar fi rău să fie trecut în programul de lucru şi sertăraşul care adăposteşte cosmeticele.
Bine de ştiut
Înainte însă de a porni cu hotărâre la treabă, trebuie să treceţi în revistă câteva lucruri esenţiale. Există inscripţionată pe produsele cosmetice o cutie desfăcută, însoţită de precizări de genul 12 m, ceea ce s-ar traduce simplu: produsul respectiv îşi pierde valabilitatea la 12 luni de la deschidere. Aşa că, mare atenţie, doamnelor şi domnişoarelor, atunci când achiziţionaţi produse încercate de alţii! Cel mai bine ar fi să optaţi pentru cele sigilate, pentru a nu avea neplăceri. De asemenea, trebuie să ştiţi că pudra are un termen de valabilitate de până la doi ani, iar corectorul - 12 luni de la prima întrebuinţare.
Şi creionul pentru ochi pe care îl folosiţi zilnic trebuie să aibă parte de un tratament aparte. El trebuie ascuţit cu regularitate, putând fi folosit fără probleme timp de trei ani. Aceeaşi durată de viaţă o au şi fardurile pentru ochi. Aţi găsit în sertăraşul cu produse cosmetice şi un fond de ten. Nu ar trebui să vă grăbiţi să-l aruncaţi dacă are ca bază apa şi se încadrează în cele 12 luni de viaţă, tot astfel cum cel pe bază de ulei nu trebuie să depăşea