Procesul de revenire a monedei europene în intervalul de variaţie 4,25 - 4,30 lei se accelerează pe zi ce trece. Astăzi, BNR a cotat euro la 4,2197 lei, cu peste patru bani peste valoarea zilei de ieri, ceea ce reprezintă o creştere de 1,1%. Trendul de întărire al monedei euro a fost urmat de toate monedele forte (dolarul american, francul elveţian, lira sterlină şi yenul japonez), nu numai pe fondul slăbirii leului, dar şi din cauza faptului că acestea au înregistrat creşt
Procesul de revenire a monedei europene în intervalul de variaţie 4,25 - 4,30 lei se accelerează pe zi ce trece. Astăzi, BNR a cotat euro la 4,2197 lei, cu peste patru bani peste valoarea zilei de ieri, ceea ce reprezintă o creştere de 1,1%.
Trendul de întărire al monedei euro a fost urmat de toate monedele forte (dolarul american, francul elveţian, lira sterlină şi yenul japonez), nu numai pe fondul slăbirii leului, dar şi din cauza faptului că acestea au înregistrat creşteri pe pieţele internaţionale.
Pe piaţa valutară interbancară, euro a sărit de pragul de 4,20 lei încă din primele ore. În fapt, deschiderea a fost între 4,1850-4,19 lei, iar după două ore de tranzacţionare s-a atins 4,22 lei, care a fost maximul zilei. La ora redactării materialului, moneda europeană se tranzacţiona în jurul valorii de 4,2150 lei.
UPDATE 1
Bogdan Baltazar: „Pragul maximal până la care euro se va duce ar putea fi 4,30 lei”
În istoricul evoluţiei euro de la începutul anului până acum se poate constata că s-a stabilizat în intervalul 4,25-4,30 lei încă din luna ianuarie.
După creşterile galopante din primele zile ale anului, pe 12 ianuarie a sărit de 4,25 lei. A staţionat în acest interval până la finele lunii martie. Chiar dacă în această perioadă de timp s-au constatat o serie de uşoare depăşiri ale pragului minim şi mai ales a celui maxim, cursul a avut o ev