Aflat, ieri, la ce-a de-a patra „tentativă” eşuată de eliberare - după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins ca neîntemeiată cererea de eliberarea sub control judiciar depusă de avocaţii săi - Gigi Becali a luat un nou „viraj” juridic, cu scopul de a-şi demonstra nevinovăţia. Sursa: Codrin Prisecaru
Dacă citatele biblice, prezente la termenele trecute, nu au funcţionat, latifundiarul a încercat să arunce o nouă lumină asupra evenimentelor ce au dus la arestarea sa. Strategia: convingerea magistraţilor asupra legalităţii modului în care cei care i-au furat maşina ar fi fost trataţi.
„În scurt timp se va demonstra că acele declaraţii care au fost luate hoţilor de maşină (...) au fost luate în prezenţa unui ofiţer de poliţie, care ar fi trebuit să-i ducă la secţie, dar nu i-a mai dus fiindcă eu i-am iertat”, le-a declarat Becali ma gistraţilor. Reprezentaţia din instanţă nu a fost însă completă până când omul de afaceri nu „s-a minunat de ceea ce a spus procuroarea” şi a invocat - din nou - com paraţiile cu iz creştin. „Aşa cum Iisus Hristos a fost batjocorit pe cruce, de ce eu, Becali, să nu fiu?”. Decizia de ieri a magistraţilor nu este una definitivă, fiind atacată deja cu recurs la Tribunalul Bucureşti.
„Iubirea nu permite să fii pericol”
Timp de aproximativ o oră şi jumătate, Gigi Becali a vorbit în faţa instanţei despre „pericolul pentru ordinea publică”, „justiţia privată”, „iubirea milostivă” şi câteva „lucruri lumeşti”. Mai exact, Becali a explicat în faţa judecătoarei Gabriela Tatu ce înseamnă în viziunea sa „pericolul pentru ordinea publică”.
Cu exemple: „Am văzut un Costel Iancu şi un om dezbrăcat cu lanţ şi lacăt la gât şi el (n.r. - Iancu) nu constituie pericol social”, şi-a vărsat oful patronul stelist. În ceea ce priveşte „justiţia privată”, acesta a invocat „două cazuri de not