România a înregistrat în februarie cel mai rapid ritm de scădere a activităţii din sectorul construcţiilor din Uniunea Europeană (UE), de 8,6%, comparativ cu ianuarie, potrivit datelor Eurostat, care a calculat că la nivelul UE indicatorul a coborât cu 1,6%. Activitatea din construcţii din zona euro s-a redus cu 1,8% în februarie, comparativ cu prima lună a anului. Dintre cele 11 state prezente în raportul Eurostat, cinci au consemnat scăderi ale indicatorului, iar şase ţări a
România a înregistrat în februarie cel mai rapid ritm de scădere a activităţii din sectorul construcţiilor din Uniunea Europeană (UE), de 8,6%, comparativ cu ianuarie, potrivit datelor Eurostat, care a calculat că la nivelul UE indicatorul a coborât cu 1,6%.
Activitatea din construcţii din zona euro s-a redus cu 1,8% în februarie, comparativ cu prima lună a anului. Dintre cele 11 state prezente în raportul Eurostat, cinci au consemnat scăderi ale indicatorului, iar şase ţări au avut evoluţii pozitive. A doua mare scădere a activităţii din sectorul construcţiilor a fost consemnată de Spania (-5,3%), urmată pe locul trei de Cehia (-2%).
Cele mai mari creşteri le-au avut Bulgaria (2%), Germania (1,9%) şi Slovenia (1,1%).
În februarie 2009, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, activitatea din sectorul construcţiilor a scăzut în România cu 6,7%, a şasea cea mai accentuată evoluţie negativă din UE. La nivelul Uniunii, indicatorul a coborât cu 11,2%.
Cele mai mari scăderi au fost raportate de Slovenia (-25%), Germania (-20,9%) şi Spania (-15,4%). Creşteri au consemnat doar Polonia (2,2%) şi Suedia (2,1%). Pentru zona euro, indicatorul a scăzut cu 11,8%.
Activitatea din sectorul construcţiilor de clădiri a coborât în februarie cu 12,2% la nivelul blocului comunitar, comparativ cu anul trecut, după o scădere de 9,5% în ianuarie. Pentru domeniul ingineriei civi