În acest an, pacienţii secţiilor exterioare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa vor avea parte de o surpriză.
Meniul pe care îl vor servi în duminica Paştelui va fi unul special şi, cu siguranţă, le va întrece aşteptările. Reprezentanţii Arimex Comexim SRL, firma care se ocupă de serviciile de catering din cele două unităţi sanitare, a ales să sponsorizeze masa pacienţilor pentru a-i face să uite, chiar şi pentru o zi, de gândurile negre. Meniul pe care îl vor servi cei circa 150 de oameni care îşi vor petrece Paştele în spital va cuprinde o ceaşcă de ceai sau lapte, pască cu brânză de vaci şi stafide, caş dulce sau brânză de vaci, iaurt, salată de ridichi, roşii sau castraveţi şi ceapă verde. Nu vor lipsi bucatele tradiţionale, pe care le-ar fi servit bolnavii în cazul în care ar fi avut şansa să-şi petreacă sărbătorile în familie. Ouă roşii, borş şi friptură de miel la tavă, cu piure de cartofi, stufat şi drob de miel. Persoanele care nu vor dori să servească miel vor putea alege o friptură de pui la tavă, cu piure, şi se vor îndulci cu cozonac cu cacao, nucă, stafide şi rahat. În jurul orei 12.30, preotul capelei din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, Marian Tucă, va sfinţi masa de Paşte a pacienţilor. „Un bolnav nu are nevoie numai de medicamente, are nevoie, printre multe altele, şi de hrană. Salariaţii noştri pun suflet în mâncare, iar o mâncare, oricât de modestă ar fi, dacă îi pui suflet, dacă o prepari curat, dacă o decorezi şi o serveşti cu plăcere, o poţi considera un adevărat festin. În schimb, oricât de bine ar arăta o mâncare, dacă a fost gătită neigienic sau îţi este servită cu nepăsare, nu te va sătura niciodată şi nici nu-ţi va prii. Avem convingerea că prin strădania noastră, prin permanenta preocupare de a oferi servicii de calitate, putem contribui într-o oarecare m