Patru din 10 copii din Marea Britanie fac alergii la diverse alimente, un numar triplu fata de cel inregistrat acum 10 ani.
Motivul pentru care alergiile afecteaza britanicii ar putea fi, potrivit cercetatorilor de la Spitalul de Copii din Birmingham, faptul ca alimentatia s-a diversificat, in regat patrunzand mancaruri considerate pana acum "exotice".
In plus, schimbarea climei si-a adus din plin aportul la inmultirea cazurilor de alergii alimentare, relateaza The Telegraph.
Potrivit Dr. Jonathan North, specialist in imunologie, 15% din populatia regatului sufera de alergii, iar cazurile au toate sansele sa se inmulteasca in viitorul apropiat.
"In urma cu 10 ani, fructe precum kiwi sau mango erau considerate exotice si putini aveau ocazia sa guste din ele", a declarat si specialistul Muriel Simmons. In prezent, insa, aceste fructe au intrat in dieta multor copii, avand ca rezultat, uneori, alergiile.
Patru din 10 copii din Marea Britanie fac alergii la diverse alimente, un numar triplu fata de cel inregistrat acum 10 ani.
Motivul pentru care alergiile afecteaza britanicii ar putea fi, potrivit cercetatorilor de la Spitalul de Copii din Birmingham, faptul ca alimentatia s-a diversificat, in regat patrunzand mancaruri considerate pana acum "exotice".
In plus, schimbarea climei si-a adus din plin aportul la inmultirea cazurilor de alergii alimentare, relateaza The Telegraph.
Potrivit Dr. Jonathan North, specialist in imunologie, 15% din populatia regatului sufera de alergii, iar cazurile au toate sansele sa se inmulteasca in viitorul apropiat.
"In urma cu 10 ani, fructe precum kiwi sau mango erau considerate exotice si putini aveau ocazia sa guste din ele", a declarat si specialistul Muriel Simmons. In prezent, insa, aceste fructe au intrat in dieta multor