UTILE. Cine asigură ordinea publică, cum vă protejaţi bunurile, ce program are transportul în comun, ce farmacii şi spitale sunt deschise şi unde sunaţi dacă vi se sparge o ţeavă. Sursa: Daniel Mihăilescu
Mai-marii Internelor au hotărât ca, în acest weekend, să fie mobilizaţi la serviciu aproape 8.600 de jandarmi şi peste 25.000 de poliţişti, care vor avea ca sarcină să asigure ordinea pe străzi, în principal în zona lăcaşelor de cult, şi să fluidizeze traficul, mai ales pe DN 1 (Bucureşti – Braşov), DN 2 (ce leagă Capitala de nordul Moldovei) şi pe Autostrada Soarelui.
Mare parte a forţelor de ordine vor fi concentrate, în Noaptea de Înviere, în Capitală, unde vor fi scoşi în stradă aproape 1.000 de poliţişti şi 800 de jandarmi.
„Vom fi prezenţi la toate lăcaşele de cult, iar şoferii trebuie să se aştepte la restricţii de circulaţie, pe care le vom impune pe moment, în funcţie de afluenţa de persoane de la fiecare lăcaş de cult în parte. Din experienţa anilor trecuţi ştim că vor fi probleme – cel puţin din punctul de vedere al aglomeraţiei - la Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropoliei, la Mănăstirea Caşin, la bisericile Elefterie, Răzoare, Gârleni (pe bd. Ghencea), Sfânta Vineri Nouă (bd. Nicolae Titulescu), Sf. Gheorghe (Calea Plevnei), Floreasca (Calea Dorobanţilor), Sfânta Treime (Calea 13 Septembrie), Progresul (Şos. Giurgiului), Sf. Ioan Botezătorul (bd. Iuliu Maniu), Izvorul Nou (şos. Mihai Bravu), Biserica Eroilor Martiri (Calea Şerban Vodă), Bumbăcari (str. Toporaşi) sau Buna Vestire (Calea Giuleşti)”, spun poliţiştii.
Metroul şi mijloacele RATB circulă până dimineaţa
Bucureştenii care aleg să se deplaseze cu metroul trebuie să ştie că acesta circulă la fiecare zece minute în perioada 18-20 aprilie sau la 20 de minute în Noaptea de Înviere, în intervalul 23.00-5.00 dimineaţa.
M