După două săptămâni de arest, Gigi Becali s-a luptat ieri pentru eliberarea lui din arest, pe un alt ton, cu o atitudine cuviincioasă, cu argumente care probează că în trecut nu a făcut "justiţie privată". A cerut tratament egal cu "don Costel" şi Sandu Geamănu, cercetaţi în libertate. A promis că acceptă chiar şi arestul la domiciliu, numai să iasă din celulă. Degeaba: a pierdut! La începutul şedinţei de ieri au fost conexate cele două cereri cu acelaşi obiect: eliberarea lui Gigi Becali sub control judiciar. Spusele apărătorilor finanţatorului Stelei în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 1 au pălit în faţa "pledoariei" ţinute de Gigi Becali. Patronul FC Steaua a început prin a preciza că există două cazuri de notorietate care dovedesc că nu este adeptul "justiţiei private".
Omul de afaceri a adus ca noutate un alt element care poate avea influenţă asupra încadrării juridice pentru care a fost arestat. "Acele declaraţii ale hoţilor de maşini, se va dovedi că au fost date în prezenţa unui ofiţer de poliţie care trebuia să-i ducă la poliţie, dar după aceea am renunţat întrucât i-am iertat", a spus Becali.
TRATAMENT EGAL
"Eu ştiu că Justiţia e unică, unitară şi echitabilă pentru toţi cetăţenii României. Am văzut un don Costel care a sechestrat, dezbrăcat şi legat cu lanţ şi cu lacăt un om şi nu e pericol pentru ordinea publică. (...) Ştiu despre clanul de hoţi condus de Ilie Alexandru, care e bănuit de crimă, nu prezintă pericol, se judecă în libertate", a spus finanţatorul Stelei.
El a explicat apoi că în accepţiunea sa pericolul pentru ordinea publică depinde de comportamentul persoanei în "cetate", de percepţia cetăţenilor şi de caracterul şi virtuţile persoanei. Becali a înşiruit apoi o parte din nenumăratele sale acte de caritate făcute în ultimii 20 de ani, ca şi distincţiile primite de la numeroşi prelaţi şi diplo