Am remarcat in ultima vreme ca numai mancare am in cap. Cred ca e, din pacate, un efect al varstei. Se spune ca barbatii se gandesc la sex o data la 7 secunde.
Eu ma gandesc la mancare tot timpul, sub orice forma: jambon ardelenesc cu un mot de hrean, tort de ciocolata cu sirop caramelizat deasupra, spaghetti cu patru feluri de branza, snitel cu parmezan, briosa cu gem si un pahar cu lapte rece, paine alba de casa cu unt usor sarat si parizer afumat, orice facut la ceaun, la gratar, in oala de lut, la protap, prajit, salata de vinete cu rosii zemoase si cu telemea veche de oaie.
Cred ca asta mi se trage de la cei sase ani de cand tot scriu articolele astea despre restaurante - tocmai mi-am dat seama ca este al saselea Paste de cand ma produc cu a mea rubrica si cred ca, din punctul de vedere al restaurantului vizitat in Saptamana Mare, este si cel mai reusit. De data asta am ajuns la Bacci, o aparitie noua in Herastrau, al carei nume cred ca provine de la faptul ca, dupa ce mananci aici esti intr-o dispozitie atat de buna ca-ti vine sa pupi pe toata lumea.
Locul nu e numai elegant, ci si foarte solar, te simti extraordinar de bine aici, desi terenul de tenis de vizavi si oamenii in sorturi albe iti induc un oarecare sentiment de vinovatie ca tu te indopi cu tot felul de bombe calorice, in timp ce ei se mentin in forma. Solutia?
Alege o masa de la care nu se vede stilul de viata sanatos al unora. Sau minte-te ca dupa ce bagi in time 15239 de calorii, joci vreo sase minute de tenis si le arzi pe toate. Bine ca era cam frig cand am fost noi si nu se produceau totusi foarte multi atleti in forma ca altfel chiar ma deprimam. Oricum, n-are importanta - unii stiu sa joace tenis, altii sa faca jogging - eu stiu sa mananc. Adevarul e ca eu stiu sa mananc pana mi se face rau si in afara zilelor de sarbatoare - n-am nevoie neaparat de Craciun, de Paste