Vegetarian convins să fi fost şi tot ai fi vrut să guşti din bunătăţurile preparate din carne aduse de producători la primul Târg de produse tradiţionale, deschis ieri la Braşov. Prima ediţie a Târgului Slow Food, din curtea Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”, a atras sute de braşoveni chiar de la primele ore ale dimineţii.
Drobul de miel –
vedeta Târgului
Drob de miel, coaste de miel umplute, cârnaţi, păstrăvi afumaţi, muşchi file tradiţional, dar şi caş afumat, brânză de burduf în coajă de brad sau pâine pe vatră şi cozonaci. Un meniu care îţi lăsa gura apă. Ce i-a încântat cel mai mult pe braşoveni a fost faptul că produsele sunt sută la sută naturale, fără pic de E-uri. „Avem încredere în producătorii noştri. Produsele sunt preparate după reţete tradiţionale, fără tot felul de prostii, cum găseşti la magazinele de prin oraş. Sunt mai scumpe, aşa e, dar merită să cumperi ceva sănătos”, ne spunea o pensionară de la Târg. Şi chiar dacă toate produsele te îmbiau cu aromele care de care mai atrăgătoare, cel mai mare succes l-a avut drobul de miel. Un kilogram costa 30 de lei, însă cumpărătorii afirmau că este mai simplu să-l ia gata preparat – fac economie de timp. Asta şi pentru că suntem deja în prag de Paşte. „Nu mai avem drob de miel, o să mai aducem peste câteva ore, dar mai puţin. S-a dat nesperat de bine azi şi o să mai aducem şi mâine, însă sigur nu mai avem până la amiază”, ne spunea un producător din Rupea.
La mare căutare a fost şi standul de panificaţie. „Pâinea este fără aditivi, fără ameliatori, fără alte substanţe de acest gen. Clienţii sunt foarte mulţumiţi de ea. S-a dat deja tot ce am adus. Vom mai aduce mai târziu”, ne spunea vânzătoarea, care tocmai vindea doi cozonaci.
Nu mai contează preţul…
Calitatea este mai scumpă, iar târgul este un bun exemplu în acest sens. Chiar şi cumpărătorii recun