În urmă cu cinci - şase ani, subprefectul Claudiu Palaz îşi ajuta mama şi la frământatul cozonacilor * Primarul oraşului Năvodari a învăţat să facă mâncare în armată
Se spune în popor că reprezentanţii sexului tare ar fi cei mai buni bucătari.
Aşa că am vrut să aflăm cât de pricepuţi sunt politicienii din Constanţa, dar şi oamenii care ne conduc instituţiile sau unităţile sanitare. Un sondaj în rândul mai multor oameni de vază ai Constanţei a scos la iveală că s-or pricepe domnii să învârtă documente şi să facă treaba să meargă în oraş, dar în bucătărie tot doamnele lor sunt şefe. Recunoaştem că sunt şi excepţii. Primul intervievat - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Dragomir. Cu o sinceritate debordantă, acesta a recunoscut că nu se pricepe deloc la preparatele specifice sărbătorilor de Paşte. „Nu ştiu să fac decât grătar, cartofi prăjiţi şi ouă ochiuri", ne-a declarat Dragomir. Asemenea majorităţii bărbaţilor, chiar dacă nu se pricepe, nici nu dă o mână de ajutor soţiei în prepararea meniului. „Nu o ajut. Nu-mi place. Eu mă pricep doar la grătar. Soţia mea este moldoveancă, se descurcă foarte bine, ştie să facă de toate şi foarte bine", a afirmat vicepreşedintele CJC, Cristian Dragomir.
„Îmi place să consum friptura de miel"
Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a confirmat că „de la teorie la practică este distanţă lungă". Cu mult timp în urmă, liderul PNL intra în bucătărie şi mai dădea o mână de ajutor. Acum, „soţia se ocupă", iar el face „alte lucruri utile". Dacă în prepararea fripturii de miel s-ar încumeta să pună mâna, Gheorghe Dragomir ne-a explicat că, în ceea ce priveşte aluaturile, cozonacul, pasca etc, „în niciun caz nu mă văd descurcându-mă". „Cu friptura de miel e mai simplu, deşi mai mult îmi place să consum friptura de miel, mai ales