Proverbul „Ulciorul nu merge de multe ori la apă" s-a adeverit în cazul organizaţiei judeţene PSD Constanţa. La europarlamentare, filiala nu a reuşit să-şi impună omul pe un loc eligibil, iar reacţiile nu au întârziat să apară.
Rezultatele înregistrate de social-democraţii de la malul mării, atât în alegerile locale, cât şi în cele parlamentare de anul trecut, au adus echipei Mazăre - Constantinescu mai multe funcţii importante în care şi-au promovat oamenii. O funcţie de ministru al Mediului, una de secretar general în acelaşi minister, una de secretar de stat la Transporturi au fost „trofeele" ce au intrat în palmaresul PSD Constanţa în acest an. Numai că vitrina cu trofee a filialei se dorea a fi completată şi cu un mandat de europarlamentar, cel vizat să-l obţină fiind fostul deputat Lucian Băluţ. PSD Constanţa a vrut una dintre poziţiile opt sau zece pe lista pentru Parlamentul European. Opt a revenit reprezentantului PC, iar zece a fost adjudecată de organizaţia de Bucureşti.
Faptul că dorinţa echipei Mazăre - Constantinescu n-a fost îndeplinită de conducerea centrală a PSD, aceasta „îndrăznind" să le ofere doar locul 17 pe lista Alianţei PSD+PC pentru PE, i-a supărat rău pe cei doi lideri tomitani.
Ameninţări
Secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a confirmat că, în data de 7 aprilie, o scrisoare semnată de prim-vicepreşedintele filialei, Nicuşor Constantinescu, a poposit pe biroul preşedintelui partidului, Mircea Geoană. „Nemulţumiţi de decizia luată la centru, membri Biroului Permanent Judeţean au hotărât să-l retragem pe domnul Băluţ, locul 17 nefiind eligibil", a adăugat Dragomir. Liderii social-democraţi tomitani au considerat oferirea unei poziţii neeligibile pe lista pentru PE drept o dovadă de desconsiderare a filialei PSD Constanţa. Potrivit ziariştilor de la