Verdeturile, bogate in vitamina A si C, previn afectiunile respiratorii si au un efect benefic asupra persoanelor care sufera de astm. Spanacul, salata si varza sunt cele mai indicate legume pentru prevenirea acestor afectiuni.
Cercetatorii britanici au realizat un studiu in care au analizat influentele benefice ale verdeturilor asupra organismului. Consumate cu regularitate si proaspete, ele sunt indicate pentru tratarea si prevenirea afectiunilor respiratorii, informeaza The Independent.
Necesarul de vitamina A poate fi asigurat si din lactate sau oua, iar cel de vitamina C din fructe, precum lamai, portocale, capsuni sau mere.
Continutul scazut de vitamina C din organism creste cu 12% riscul aparitiei astmului. Studiile au aratat ca pacientii care sufera de afectiuni respiratorii au cu o treime mai putina vitamina A in organism decat valoarea normala.
"Exista o legatura stransa intre alimentatie si aparitia sau dezvoltarea afectiunilor respiratorii. Mai mult, vitaminele sunt cele mai importante in astfel de cazuri, pentru ca ele joaca rolul de antiinflamator", a spus medicul Jo Leonardi-Bee.
Astmul afecteaza cinci milioane de persoane anual numai in Marea Britanie. Afectiunea consta in dificultatea respiratiei din cauza inflamarii mucoasei nazale.
Medicii au spus ca organismul are nevoie de cinci legume sau fructe consumate zilnic, pentru a preveni aparitia oricaror afectiuni, inclusiv a celor respiratorii.
Verdeturile, bogate in vitamina A si C, previn afectiunile respiratorii si au un efect benefic asupra persoanelor care sufera de astm. Spanacul, salata si varza sunt cele mai indicate legume pentru prevenirea acestor afectiuni.
Cercetatorii britanici au realizat un studiu in care au analizat influentele benefice ale verdeturilor asupra organismului. Consumate c