Ceaiul negru ajută la reglarea greutăţii corporale
Specialiştii în fitoterapie susţin că ceaiul verde şi cel negru ajută la păstrarea sănătăţii. Ceaiul verde are mai multe beneficii şi aplicaţii terapeutice decât ceaiul negru, fiind folosit în Asia de mii de ani atât ca băutură, cât şi ca medicament natural.
Statisticile au demonstrat că ceaiul verde reglează nivelul colesterolului. Astfel, el scade colesterolul „rău” din sânge (LDL) - cel care se depune, de obicei, pe pereţii vaselor de sânge şi creşte nivelul colesterolului bun (HDL). În felul acesta, ceaiul poate să controleze hipertensiunea arterială şi să contribuie la scăderea nivelului glicemiei, datorită faptului că încetineşte descompunerea în intestin a hidraţilor de carbon complecşi.
Datorită antioxidanţilor conţinuţi, ceaiul verde grăbeşte recuperarea după o răceală sau gripă, previne apariţia reacţiilor alergice, întârzie îmbătrânirea şi revigorează organismul. Mai mult, el previne şi ameliorează artrita, fiind totodată un calmant natural.
Potrivit specialiştilor, consumul de ceai verde îmbunătăţeşte structura osoasă şi ajută la controlarea greutăţii corporale. Mai mult, această licoare consumată neîndulcită reduce formarea tartrului şi stopează apariţia cariilor dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute.
Ceaiul verde tratează arsurile cauzate de soare
Extern, ceaiul verde este recomandat în diverse inflamaţii şi leziuni ale pielii – ciuperci, arsuri cauzate de expunerea la soare.
Ceaiul negru are un conţinut mai ridicat de cafeină decât ceaiul verde, dar totuşi un procent mai redus decât cafeaua. Această băutură, consideră specialiştii, joacă un rol important în curăţarea canalului digestiv, deoarece este emulsificator pentru grăsimi şi ajută, totodată, la reglarea greutăţii corporale.
Fitoterapeuţii susţin că atât ceaiul verde, cât şi cel