Inginerul Mircea Pungoci, unul dintre membrii fondatori ai Simfoniei Lalelelor, este pasionat de flori, pomi şi natură. A ieşit la pensie în 2001, cînd avea 60 de ani, dar pasiunea lui pentru plante şi flori a rămas la fel de profundă şi se implică la fel în tot ce înseamnă expoziţie de profil.
Absolvent al Facultăţii de Horticultură Bucureşti, inginerul peisagist floricultor Mircea Pungoci s-a angajat la 15 februarie 1966 la Administraţia Serelor, Pepinierelor şi Parcurilor Piteşti. Îşi aduce aminte cu mare plăcere cum a luat fiinţă Simfonia Lalelelor. A reuşit să-şi adune impresiile de la toate cele 31 de ediţii până în prezent într-o carte documentara intitulată "Istoria Simfoniei lalelelor". Urmează s-o distribuie gratuit la cea de-a XXXII-a expoziţie dendro-floricolă internaţională organizată la Piteşti.
DIPLOME, PLACHETE ŞI TROFEE
În anul 1989, Comisia Centrală de Floricultură, Dendrologie şi Arhitectură Peisagistă Bucureşti, Consiliul Popular al municipiului Piteşti şi Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Pomicultură Mărăcineni-Piteşti au organizat, la Casa de Cultură şi pe platforma pieţei, ediţia a XII-a a expoziţiei "Simfonia lalelelor". Inginerul Mircea Pungoci îşi aduce aminte că s-a petrecut în 21-23 aprilie, iar primar era tovarăşul Nicolae Zevedei.
"Eu eram inginer-şef. Eram cabinetul doi. Primarul era argeşean de fel. M-am ocupat de această expoziţie, care a devenit brand pentru Piteşti de la primele ediţii şi până în 2001, când m-am pensionat. În 1989 au fost invitate 55 de unităţi din ţară. Chiar eu m-am ocupat de invitaţii. Au participat cu exponate doar 36 de unităţi, dar şi trei floricultori amatori.
Programul primei zile - ziua de vineri - a cuprins vizitarea expoziţiei de către oficialităţi şi vizitatori, vizionarea filmului "Simfonia lalelelor", un fel de retrospectivă