Doar 9% dintre români declară că se bazează pe măsurile luate de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru diminuarea efectelor crizei economice, se arată într-un sondaj Eurobarometru. Aproape o treime (32%) dintre români au încredere în Guvern pentru combaterea crizei economice, în timp ce 23% aşteaptă soluţii de la liderii UE, 10% consideră că măsurile cele mai eficiente vor veni din partea Statelor Unite, potrivit unui sondaj Eurobarometru preluat de Mediafax. Deşi �
Doar 9% dintre români declară că se bazează pe măsurile luate de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru diminuarea efectelor crizei economice, se arată într-un sondaj Eurobarometru.
Aproape o treime (32%) dintre români au încredere în Guvern pentru combaterea crizei economice, în timp ce 23% aşteaptă soluţii de la liderii UE, 10% consideră că măsurile cele mai eficiente vor veni din partea Statelor Unite, potrivit unui sondaj Eurobarometru preluat de Mediafax.
Deşi ţara noastră a convenit, în martie, asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional pentru 12,95 miliarde euro, numai 9% dintre români susţin că măsurile propuse de FMI sunt o soluţie de încredere pentru ieşirea din criză.
În plus, 11% dintre români consideră că grupul celor mai bogate opt state ale lumii (G8) poate oferi cele mai bune răspunsuri împotriva efectelor crizei, se arată în concluziile sondajului, derulat în ianuarie-februarie 2009 la nivelul UE.
Totodată, 36% dintre români au încredere în măsurile anticriză adoptate individual la nivel local, în timp ce 39% consideră că cele mai adecvate soluţii trebuie să fie coordonate cu celelalte state membre UE.
La nivelul celor 27 de state membre, concluziile sondajului indică mai multă încredere (25%) în G8 decât în UE (17%) sau guvernele locale (14%).
Pesimişti în privinţa viitorului
În acelaşi timp, 79% dintre resp