Un impas în viaţă sau o pură curiozitate poate conduce la o practică deloc benefică - mersul la ghicitoare. Mulţi ajung însă să devină dependenţi de acest obicei pentru tot restul vieţii. Foarte multe persoane ar vrea să-şi cunoască viitorul, dar majoritatea se codesc să admită acest lucru. Cei mai mulţi se jenează să recunoască faptul că au încercat diverse metode de a-şi afla soarta. Nu toţi merg la ghicitoarele care se recomandă ca fiind profesioniste. Consideră că la mijloc este vorba despre o şarlatanie.
Ghicitul în cărţi, în cafea, în ghioc şi consultarea asiduă a horoscoapelor şi astrogramelor sunt metode care le inspiră mai multă încredere celor care vor să afle ce le e dat. Mai ales dacă sunt practicate de persoane considerate de nădejde.
Ghicitul în cărţi, metodă la îndemână
O vecină de bloc mai în vârstă care ştie să dea în cărţi, chiar dacă nu sunt de tarot, sau o prietenă care ştie să ghicească în cafea se transformă în soluţia ideală pentru persoanele care ar vrea să ştie ce urmează să li se întâmple. Aceste practici sunt condamnate însă de Biserică.
Maria V. are 22 de ani, este studentă şi locuieşte în Bucureşti. Nu prea ştie la ce să se aştepte de la viitor şi spune că nu i-ar strica să afle ce îi rezervă soarta. A aflat că la ea în cartier, în Militari, o doamnă mai în vârstă se pricepe să dea în cărţi. Şi nu se aruncă să o jupoaie de bani.
Când are, îi dă câte zece sau 20 de lei. Merge la ghicit cam o dată pe săptămână sau măcar o dată la două săptămâni. „Uneori se îndeplineşte, alteori nu. Îmi zice de bani, de dragoste, dacă apar probleme cu părinţii“, spune Maria V.
I-ar fi frică să apeleze la o ghicitoare care îşi face reclamă prin ziare. „N-am încredere. Cine ştie ce mi se poate întâmpla“, afirmă Maria.
Experienţă extremă la ghicitoare