Numarul tot mai mare al supraponderalilor are efecte asupra cresterii productiei de alimente si, implicit, a emisiilor de dioxid de carbon, care accelereaza procesul de incalzire globala.
Astfel, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, apetitul exagerat conduce la incalzirea excesiva a planetei, iar emisiile de dioxid de carbon sunt considerabile, informeaza The Sun.
Mai mult, persoanele supraponderale nu agreaza mersul pe jos si opteaza, de cele mai multe ori, pentru transportul cu autoturismul, un lucru daunator pentru mediu.
"Productia de alimente participa la incalzirea globala si este extrem de daunatoare pentru mediu. In tarile dezvoltate acest lucru devine o problema si, tot in aceste tari, numarul persoanelor supraponderale este in crestere", a spus medicul Phil Edwards.
El a explicat ca nu doreste sa invinovateasca persoanele supraponderale, dar vrea sa atraga atentia asupra consecintelor pe care obiceiurile alimentare exagerate le au asupra mediului, nu numai asupra persoanelor in cauza.
Potrivit rapoartelor cercetatorilor americani, numarul obezilor a ajuns la 300 de milioane in intreaga lume, iar tendinta este una de crestere.
Numarul tot mai mare al supraponderalilor are efecte asupra cresterii productiei de alimente si, implicit, a emisiilor de dioxid de carbon, care accelereaza procesul de incalzire globala.
Astfel, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, apetitul exagerat conduce la incalzirea excesiva a planetei, iar emisiile de dioxid de carbon sunt considerabile, informeaza The Sun.
Mai mult, persoanele supraponderale nu agreaza mersul pe jos si opteaza, de cele mai multe ori, pentru transportul cu autoturismul, un lucru daunator pentru mediu.
"Productia de alimente participa la incalzirea globala si este extrem de daunatoare pe