Cecilia Ilie a studiat arta de a trăi armonios la locul de muncă
De trei ani băimăreanca şi-a amenajat biroul ţinînd cont de principiile artei Feng Shui. O angajată a Direcţiei Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei (DMSSF) din Maramureş a decis să schimbe faţa biroului în care lucrează. Şi asta nu zugrăvind sau igienizând biroul, ci amenajându-l „ştiinţific”, folosind principiile artei Feng Shui. Cecilia Ilie, inspector la DMSSF a amenajat biroul cu flori pe care le-a cumpărat de la o bâtrână vânzătoare şi cu obiecte pe care le-a primit în dar de la prieteni. Rezultatul a fost unul la care nu se aştepta nimeni.
Toţi cei care intră în acel birou pot să admire „copacul vieţii sau întreg universul”, după cum afirmă unii privitori. „O doamnă care ştia să vadă dincolo de creaţiile mele, mi-a spus că acest copac mă reprezintă, este o parte din personalitatea mea, momentele mele bune şi rele, ceea ce nu se vede dincolo de aparenţe”, mărturiseşte aceasta. Copacul este format din peste 100 de elemente, flori de paie, spice de grâu, de măslin, papaia, conifere sau iarbă ornamentală.
Alături de trifoi, spini sau ferigă îmbogăţesc peisajul şi alte figurine: pălării, păpuşi toate cu zâmbetul larg pe faţă, pentru a crea un ansamblu de optimism şi o stare de bună dispoziţie. „Am simţit că nu mă integrez complet în lumea în care trăiesc, de aceea mi-am creat un univers paralel în care să mă simt bine, să fiu creativă”, se destăinuie Cecilia Ilie motivând alegerea de a-şi amenaja biroul astfel.
Lipsa colegilor a determinat-o să-şi reorganizeze biroul
Ea spune că i-a venit ideea de a amenaja locul în care munceşte şi îşi petrece o mare parte din zi după ce a lucrat mai mult timp singură şi simţea lipsa colegilor. Astfel, după ce a studiat arta Feng Shui, s-a apucat de treabă. „Am luat busola, am poziţionat-o la intrarea în încăpere şi am delimi