Părinţii care merg cu micuţii la cabinetul de chirurgie infantilă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia sunt trimişi la plimbare după ce unicului medic cu această specialitate i s-a pus în vedere că încalcă legea dacă mai oferă consultaţii. Sursa: Foto EVZ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa i-a transmis medicului Vasile Olaru în scris, acum trei săptămâni, că nu mai are dreptul de a desfăşura activitate medicală după ce a fost numit manager al spitalului.
”Nu noi am făcut legea. Noi trebuie să o respectăm. Doctorul Olaru nu are dreptul să profeseze atâta vreme cât ocupă funcţia de manager al unui spital cu mai mult de 400 de paturi, aşa cum este cel de la Slobozia”, justifică adresa trimisă Mihai Geantă, şeful CJAS Ialomiţa.
Geantă mai spune că a comunicat Casei Naţionale de Sănătate situaţia de la Slobozia dar, în bunele tradiţii româneşti, instituţia centrală a pasat răspunderea la Ministerul Sănătăţii, de unde nu s-a primit încă vreo clarificare. Criză de medici specialişti
Situaţia ciudată a început în clipa în care doctorului Olaru i s-a comunicat că mai multe reţete eliberate pentru copii care au fost consultaţi la cabinetul din policlinică nu pot fi decontate. Motivul: o prevedere legală prin care managerii de spitale cu mai mult de 400 de paturi nu au dreptul să mai desfăşoare alte activităţi medicale şi sunt obligaţi să se ocupe strict de latura administrativă a spitalelor.
Până aici lucrurile par clare, numai că medicul – manager este singurul doctor din judeţul Ialomiţa care are specialitatea de chirurgie şi ortopedie infantilă.
Soluţia legală: nu se mai acordă nici măcar o consultaţie dacă medicul nu vrea să intre sub incidenţa legii. Practic, pentru respectarea legii, orice copil cu probleme de ortopedie este obligat să ajungă la un spital din Bucureşti, pentru că la Sl