„Planeta albastră”, „Bioplanet” sau „Terra” sunt vândute de unii profesori în şcoli. Părinţii se plâng că sunt obligaţi de cadrele didactice să cumpere tot felul de reviste pe care cu greu şi le pot permite. Citiţi şi:
Suceava: Elevi din trei şcoli, câştigători la “Made for Europe”
Profesorii uită să-şi declare veniturile
Învăţământul, între practica agricolă şi moda meditaţiilor
Unii profesori de biologie din şcoli au găsit o nouă metodă de a stoarce bani de la elevi – comerţul cu reviste de ecologie în care îşi publică propriile articole.
Un scurt raid realizat recent în şcolile 195, 119 şi Şcoala Centrală din Bucureşti a relevat faptul că aproape toţii elevii de gimnaziu cumpără sistematic revistele „Planeta albastră”, „Bioplanet” sau „Terra”, aduse la clasă de profesorii de biologie.
Părinţii se plâng că preţul publicaţiilor lunare, situat între 3,5 şi 6,9 lei, încarcă bugetul destinat şcolii, alături de culegerile de probleme, antologiile de texte literare şi caietele speciale semestriale destinate fiecărei materii în parte.
Referate după temele din reviste
Ei susţin că, în cazul în care cumpără revistele, copiii lor sunt mai bine văzuţi şi mai bine notaţi de către profesori. „Profesoara de biologie îi obligă pe elevi să cumpere revista «Planeta albastră».
Nu este explicită această obligaţie, dar vine cu teancul de reviste la oră şi mare parte din referatele cerute la biologie au teme din această revistă.
Dacă nu iei publicaţia şi-ţi faci referatul din alte surse, te trezeşti cu notă mai mică la biologie”, spune părintele unui elev din clasa a V-a de la Şcoala nr. 195, care a preferat să rămână anonim. „Şi la şcoala copilului meu profesoara de religie acordă un 10 la două reviste cumpărate”, ne-a spus un alt părinte.