Muzician, producător, compozitor, textier. Nu, nu vorbim de Timberland. Dar, asemenea cunoscutului artist american, Gabriel Huiban a lansat multe vedete în lumina reflectoarelor. Avea talent, cunoştea piaţa şi se cam săturase să muncească pentru alţii. Aşa că, în 2005, Gabriel Huiban şi-a deschis, împreună cu bunul său prieten Laurenţiu Duţă, un studio de înregistrări audio. „Înainte, am lucrat timp de trei ani la MOF Records, studioul băieţilor de la HI-Q. L
Muzician, producător, compozitor, textier. Nu, nu vorbim de Timberland. Dar, asemenea cunoscutului artist american, Gabriel Huiban a lansat multe vedete în lumina reflectoarelor.
Avea talent, cunoştea piaţa şi se cam săturase să muncească pentru alţii. Aşa că, în 2005, Gabriel Huiban şi-a deschis, împreună cu bunul său prieten Laurenţiu Duţă, un studio de înregistrări audio. „Înainte, am lucrat timp de trei ani la MOF Records, studioul băieţilor de la HI-Q. Le-am şi compus o parte din hituri: «Gaşca mea», «Poveste fără nume» sau «Te-am iubit». Nu mi-am mai dorit să le cer lor să cumpere una, alta. Am vrut să am propriul meu studio şi să-l utilez cum doresc“, a spus Gabriel Huiban reporterilor Capital TV. Împreună cu partenerul său a investit, la început, aproximativ 70.000 de euro în mobilier şi echipamente.
Dacă au reuşit să facă studioul destul de repede, greu le-a fost să găsească angajaţi. Pentru că, în România, nu există şcoli care să pregătească ingineri de sunet. „Noi am început deja specializarea unui băiat. Este plecat în Canada la o şcoală de ingineri de sunet şi urmează să plec şi eu în America, să fac o şcoală de profil. Vrem să extindem proiectul, să mărim studioul şi să-l aducem la standarde internaţionale. Dacă ai o anumită aparatură, trebuie să mai ştii şi să o foloseşti la capacitate maximă“, explică Gabriel Huiban.
De-a lungul timpului, numeroase piese compuse