Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis ca preţul gazelor livrate populaţiei să scadă cu 3%, de la 1 mai, întrucât operatorii au fost de acord să îşi amâne recuperarea datoriilor. "Această decizie a fost luată având în vedere evoluţia preţului internaţional al gazelor, dar motivul principal l-a constituit situaţia grea a oamenilor în acest an mai dificil.
Operatorii au înţeles să îşi amâne recuperarea anumitor datorii mai mari. Este un fel de solidaritate faţă de populaţie", a declarat preşedintele ANRE, Petru Lificiu.
Ultima dată, ANRE a anunţat majorarea preţurilor la gaze naturale livrate populaţiei la 1 iulie 2008 cu un procent mediu de 12,5% pentru clienţii Distrigaz Sud şi cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz România. România a consumat anul trecut 17,3 miliarde metri cubi gaze naturale. Dintre acestea, circa două treimi provin din producţia internă, iar o treime este importată.
ANRE se află în subordinea directă a Guvernului şi are misiunea de a crea şi aplica sistemul de reglementări necesar funcţionării sectorului energiei şi pieţelor de energie electrică, energie termică şi gaze naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis ca preţul gazelor livrate populaţiei să scadă cu 3%, de la 1 mai, întrucât operatorii au fost de acord să îşi amâne recuperarea datoriilor. "Această decizie a fost luată având în vedere evoluţia preţului internaţional al gazelor, dar motivul principal l-a constituit situaţia grea a oamenilor în acest an mai dificil.
Operatorii au înţeles să îşi amâne recuperarea anumitor datorii mai mari. Este un fel de solidaritate faţă de populaţie", a declarat preşedintele ANRE, Petru Lificiu.
Ultima dată, ANRE a anunţat majorarea pr