Sâmbătă şi duminică, braşovenii îşi vor putea cumpăra din nou produse ecologice, direct de la producători
De-abia s-a încheiat prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi organizatorii au stabilit ca peste câteva zile să reia acţiunea. Aşa că, sâmbătă 25 aprilie şi duminică 26 aprilie, tot în curtea Bibliotecii Judeţene „G. Bariţiu” să organizeze o nouă piaţă volantă cu produse sunt tradiţionale, unde toate mărfurile sunt naturale şi vândute chiar de către producători, fără a exista intermediari. La prima ediţie, peste 4.000 de braşoveni şi turişti au trecut prin curtea Bibliotecii Judeţene din Braşov, de unde şi-au cumpărat produse pentru Paşti realizate după reţete şi cu metode tradiţionale. Noua ediţie a Târgului de produse tradiţionale va fi organizată în cadrul „Zilelor Braşovului”. Târgul din acest week-end va avea o diversitate mai mare de producători, din Braşov, Harghita şi Maramureş. Din Mesendorf, judeţul Braşov, vom putea degusta şi cumpăra brânză mozzarela de bivoliţă făcută în România după o reţetă tradiţională italiană. Din Harghita a fost invitat un producător de brânzeturi şi lactate din lapte de vacă, în special iaurturi şi caşcaval. Maramureşul va fi reprezentat de un mic grup de producători tradiţionali. Aceştia vor vinde produse certificate ecologic sau în curs de certificare (miere, legume, caşcaval şi telemea), dar şi produse din carne tipic maramureşene (cârnaţi de casă, jambon, caltaboşi şi tobă), pâine şi tăiţei de casă. Slow Food Braşov, firma organizatoare pe lângă Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, va invita şi oaspeţi din afara României. La prima ediţie au fost invitaţi producători de mezeluri, brânzeturi şi aperitive italieneşti, iar acum vor putea fi apreciate dulciuri tradiţionale siciliene. Sâmbătă şi duminică, braşovenii îşi vor putea cumpăra din nou produse ecologice, direct de la producători
@