După Paşti, nutriţioniştii recomandă o dietă săracă în grăsimi, dar bogată în proteine şi vitamine. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în nutriţie, ne asigură că pieptul de curcan, fără pieliţă, este cea mai slabă carne de pasăre. O porţie (100 g) conţine mai puţin de un gram de grăsimi.
Reţeta săptămânii
Friptură de curcan
Timp de preparare: 50 de minute
Calorii: 124
Ingrediente pentru friptură: un piept de curcan, 7 linguri ulei de măsline, o linguriţă busuioc proaspăt, 10 linguri mere rase, o lingură vin alb, o cană apă plată.
Preparare: Se pune pieptul de curcan la cuptor într-o tavă unsă în prealabil cu ulei de măsline, în care se adaugă apa plată şi vinul. Se stropeşte carnea, periodic, cu sucul din tavă, iar când devine rumenită, se pun în tavă merele şi frunzele de busuioc. După 10 minute, se scoate tava din cuptor.