Indicatoarele rutiere şi dalele de beton blochează străzi şi locuri de parcare lângă case ale milionarilor. Ofiţeri din Poliţia Rutieră susţin că există şi persoane necunoscute care montează ilegal indicatoare rutiere pe străzi.
Indicatoare amplasate greşit au fost descoperite în urma unor accidente rutiere uşoare. „Indicatoarele dispar pur şi simplu, fie sunt montate de persoane necunoscute pe unii stâpli unde nu îşi au locul”, a spus şeful Poliţiei Rutiere, subcomisarul Florin Bolbos.
Au apărut astfel, ca prin minune, indicatoare rutiere care interzic accesul sau oprirea pe unele străzi. „În fiecare an au fost câteva cazuri, atât în zonele rezidenţiale, cât şi printre blocuri de indicatoare rutiere monatate aiurea”, a declarat Culiţă Chiş, şeful Direcţiei Transporturi din Primăria Timişoara.
Trei indicatoare dure
O altă modalitatea de obţinere a unei străzi „private“ este cu voie de la Primărie. Pe strada Damaschin Bojinca, unde locuieşte Emil Cristescu, e montat un indicator rutier care interzice circulaţia în ambele sensuri. În plus, comisia de circulaţie a mai plasat un altul cu oprirea interzisă. Lângă el a apărut o placă potrivit căreia se ridică automobilele parcate ilegal. Strada se află lângă bulevardul Constantin Brâncoveanu. În faţa vilei milionarului au apărut dale de beton pe şosea şi cauciucuri de maşină, care ar împiedica orice şofer să parcheze.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara explică situaţia. „S-a studiat cererea unor locatari din zonă în comisia de circulaţie şi a primit aviz favorabil pentru montarea indicatorului cu accesul interzis. Orice asociaţie poate face o asemenea cerere. Iar comisia de circulaţie a primăriei hotărăşte dacă se impun restricţii. Povestea cu datele de beton, o să o studiem”, a declarat Culiţă Chiş, şeful Direcţiei Transporturi din Primăria Timişoara.
@N_P