35,2% din populaţia oraşului este şomeră, iar cea mai mare parte a angajaţilor lucrează în sectorul bugetar. Oraş din 1968, Segarcea are doar 250 de apartamente, nu are reţea de gaze, iar apa este plină de nitriţi. Puţinele ateliere private din localitate nu sunt de ajuns pentru revigorarea economiei oraşului.
Segarcea are o rată a şomajului incredibilă. Conform unor date statistice recente, în localitate există aproximativ 3.000 de şomeri, dintre care doar 300 cu indemnizaţii. Raportat la populaţia de 8.500 de locuitori, înseamnă o rată a şomajului de 35,2%, adică de peste patru ori mai mare faţă de media pe judeţ.
Potrivit primarului Nicolae Popa, majoritatea forţei de muncă ocupate din oraş lucrează în sectorul bugetar. „Peste 70% din forţa de muncă este angajată în unităţi bugetare: administraţie, învăţământ, spital, poştă, poliţie etc. Sperăm ca odată cu modernizarea reţelei de alimentare cu apă şi introducerea gazelor să apară mai mulţi investitori şi la noi. Avem deja deschidere la calea ferată Craiova - Calafat şi se pare că şi la prelungirea spre Calafat a viitoarei autostrăzi a Sudului“, a declarat primarul Popa.
Societăţile omului de afaceri Mihai Anghel sunt principalul angajator privat din Segarcea. La acesta se adaugă câteva unităţi din domeniul textil, un atelier de încălţăminte, o fabrică de pâine şi câteva magazine şi chioşcuri.
Glorie şi decădere
Deşi este declarat oraş din 1968, Segarcea nu are decât câteva blocuri, ce totalizează 250 de apartamente, apa curentă nu corespunde normelor europene, fiind poluată cu nitraţi, şi nu există reţea de alimentare cu gaze. Bugetul local are venituri anuale proprii de doar 2,3 milioane de lei, restul până la şase milioane fiind cotele defalcate din TVA şi impozitul pe salarii şi cotele de echilibrare acordate de consiliul judeţean.
Situaţia din Segarcea