Ingrediente
100g unt, 100g ciocolata amaruie, 300g zahar,sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125g faina, 25g cacao, 100g miez de nuca, pentru glazura: 7 linguri frisca,100g ciocolata amaruie si inghetata de vanilie pentru servit.
Mod de preparare
Se topesc untul si ciocolata, se adauga zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand cu lingura de lemn. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele, se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao la compozitie. Se pune prajitura in tava tapetata. Se coace aproximativ 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se intinde glazura cu un cutit, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati. Se serveste cu inghetata de vanilie.
Ingrediente
100g unt, 100g ciocolata amaruie, 300g zahar,sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125g faina, 25g cacao, 100g miez de nuca, pentru glazura: 7 linguri frisca,100g ciocolata amaruie si inghetata de vanilie pentru servit.
Mod de preparare
Se topesc untul si ciocolata, se adauga zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand cu lingura de lemn. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele, se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao la compozitie. Se pune prajitura in tava tapetata. Se coace aproximativ 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se intinde glazura cu un cutit, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati. Se serveste cu inghetata de vanilie.