În copilărie eram adesea întrebat ce aş vrea să mă fac atunci când voi fi mare. “Scafandru”, răspundeam eu. Acum, după 30 de ani de la acele întâmplări, am îmbrăcat pentru prima oară, sub ochii luptătorilor Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Țepeş” a Jandarmeriei Române, un costum de scafandru. Zilele trecute, după ce băieţii în bleujandarm mi-au făcut “botezul” în Lacul Morii din În copilărie eram adesea întrebat ce aş vrea să mă fac atunci când voi fi mare. “Scafandru”, răspundeam eu. Acum, după 30 de ani de la acele întâmplări, am îmbrăcat pentru prima oară, sub ochii luptătorilor Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Țepeş” a Jandarmeriei Române, un costum de scafandru. Zilele trecute, după ce băieţii în bleujandarm mi-au făcut “botezul” în Lacul Morii din
În copilărie eram adesea întrebat ce aş vrea să mă fac atunci când voi fi mare. “Scafandru”, răspundeam eu. Acum, după 30 de ani de la acele întâmplări, am îmbrăcat pentru prima oară, sub ochii luptătorilor Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Țepeş” a Jandarmeriei Române, un costum de scafandru.
Zilele trecute, după ce băieţii în bleujandarm mi-au făcut “botezul” în Lacul Morii din Capitală, am explorat “măruntaiele” apelor.
Nu trece o săptămână fără ca “rechinii”, aşa cum li se mai spune celor 20 de scafandri de la Brigada Specială, să nu se avânte în “pântecul” apelor, fie că sunt lacurile din Capitală, fie că e Marea Neagră.
În cele câteva ore petrecute cu ei pe Lacul Morii din cartierul bucureştean Crângaşi, luptătorii m-au învăţat “să trag” pe mine un costum uscat de scafandru şi să-mi pun în spate buteliile cu oxigen, ca să pot respira cu ajutorul acestora.
Scafandrii pot lupta de pe apă
“Dacă îţi vine ameţeală, să ne spui, nu ne jucăm aici”, m-au avertizat băieţii. Cu emoţie, am făcut primii paşi de pe mal în apa rece ca gheaţa. Inima îmi băte