Intr-o tacere aproape totala, a trecut Ziua Pamintului. Din 1970 incoace, pe 22 aprilie, se marcheaza ziua de lupta impotriva poluarii si a problemelor climaterice. Idei interesante privind protejarea mediului sau pentru constientizarea omenirii asupra acestui subiect se pot gasi si in domenii aparent neobisnuite, precum alergatul.
Reducerea efectelor poluarii nu e doar o moda, ci a devenit o necesitate. Conform unui articol aparut in Boston Globe, tot mai multe competitii de maraton incearca sa devina cit mai ecologice cu putinta. Astfel, la maratonul de la Austin (Texas) se ofera participantilor tricouri facute din materiale organice iar energia electrica necesara organizarii evenimentului e produsa de generatoare solare. La Toronto, sacii de plastic oferiti odata cu kit-ul de participare sunt acum biodegradabili. Ba chiar, cei care au terminat triatlonul de la Portland au primit medalii de participare facute din parti reciclabile de bicicleta.
Chiar si o competitie venerabila precum Maratonul de la Boston, ajunsa la a 113-a editie, s-a adaptat realitatilor. Anul acesta traditionalele motociclete ce insotesc alergatorii din fruntea cursei au fost inlocuite cu scutere electrice, autobuzele ce au transportat atletii la linia de start au folosit diesel iar apa a fost oferita in sticle fabricate din plastic cu o concentratie redusa.
Preluind ideea si ducind-o - aparent - la extrem, site-ul www.runnersworld.com vine cu o idee nastrusnica. De ce maratonistii nu ar alerga goi? Nu ar mai fi astfel nevoie ca echipamentul de alergare sa fie ulterior spalat, economisindu-se energie electrica, apa, detergent. Exista totusi si maratoane pentru nudisti, chiar daca acestea nu sunt animate de ideea protejarii mediului.
Citeste tot articolul si comenteaza pe Alerg, deci exist. Intr-o tacere aproape totala, a trecut Ziua Pamintului. Din 19