Un nou comandament militar va fi infiintat in SUA, care va raspunde de securitatea cibernetica, in urma intensificarii atacurilor informatice, in special ale hackerilor chinezi si rusi. Potrivit cotidianului "Wall Street Journal", hackerii au reusit sa penetreze inclusiv cel mai mare program de armament al Pentagonului, Joint Strike Fighter, in valoare de 300 miliarde dolari, din care au extras date.
O echipa a Casei Albe care a revizuit politica de securitate cibernetica a recomandat infiintarea unui post de coordonare in cadrul administratiei prezidentiale. Expertii au subliniat necesitatea intaririi securitatii si pentru sectorul privat, in special pentru infrastructura cu importanta strategica – reteaua de alimentare cu energie electrica si reteaua de telecomunicatii.
Presedintele Obama, care a promis inca din campania electorala ca va face din acest domeniu o prioritate, urmeaza sa ia o decizie in curand, dupa care este asteptat anuntul oficial al secretarului Apararii, Robert Gates, privind infiintarea noului comandament militar pentru securitate cibernetica, in cadrul Comandamentului Strategic de la Pentagon. Oficiali de la Pentagon au declarat pentru "Wall Street Journal" ca favoritul pentru noul post de comanda este directorul Agentiei Nationale de Securitate, Keith Alexander, un general de armata de trei stele. Recent, la o conferinta privind securitatea cibernetica, Alexander a propus o abordare "in echipa" a acestui domeniu, in care Agentia Nationala de Securitate ar avea responsabilitatea protejarii retelelor informatice militare si ale serviciilor secrete, iar Departamentul pentru Securitate Interna ar raspunde de protejarea altor retele guvernamentale.
In prezent, responsabilitatea pentru securitatea cibernetica a retelelor militare este divizata intre Agentia Nationala de Securitate si Agentia pentru Sistemele Infor