În ciuda afluxului de informaţii, cultivăm tabuuri care ne ameninţă sănătatea şi fericirea. Abuzuri de natură fizică sau psihică, divorţuri sau sarcini nedorite. Sunt câteva dintre efectele pe care le produc tabuurile perpetuate din generaţie în generaţie. „Sexul a fost dintotdea-una un subiect tabu la mine în familie. Nu puteam discuta cu ai mei aşa ceva. De altfel, nici acum nu am curajul să deschid o astfel de discuţie”, ne-a mărturisit Mihaela M. , în vârstă de 22 de ani, uşor intimidată. Deşi subiectul i se pare amuzant, tânăra recunoaşte că nu prea se poate abţine să roşească atunci când vine vorba despre sex.
Mai mult, este conştientă că această pudoare poate fi folosită împotriva ei, întrucât nu e nimic altceva decât o slăbiciune: „Am avut, spre exemplu, un prieten cu care am încercat să fac sex oral însă nu am reuşit din cauză că nu mă simţeam în largul meu. Acum, glumim pe tema asta: eu îi spun că n-o s-o fac vreodată, el susţine contrariul...”, povesteşte Mihaela.
Zborul din cuib - interzis
În afara fanteziilor sexuale pe care Mihaela recunoaşte că nu le poate exprima decât cel mult cu jumătate de gură, ea spune că în familie mai sunt întreţinute şi alte tabuuri: „Evit să vorbesc cu ai mei despre problemele de serviciu dar şi despre dorinţa mea de a mă muta de acasă.
Şi asta pentru că ei consideră că nu îmi lipseşte nimic, în timp ce mie nu mi se mai pare normal să locuiesc cu ei la vârsta asta. Nu pot face prea multe acum, din cauză că nu am resurse financiare suficiente ca să-mi iau zborul”, explică tânăra.
Pentru Monica G. (27 de ani), absorbantele au fost primul subiect tabu din copilărie, de care-şi aminteşte acum amuzată. „Aveam o mare respingere faţă de tot ce presupunea subiectul menstruaţie. Dacă era o reclamă sau ceva, îmi era groaznic de ruşine.
Mă înroşeam şi