Punerea în vânzare a acestora aşteaptă după avizul Cadastrului, care a solicitat completări la multe dosare
Clujenii care şi-au cumpărat locuinţele pe baza Legii 112 au şanse mari să-şi cumpere şi curţile, aflate în proprietatea Primăriei, pentru care în prezent plătesc chirie.
Primăria a început acţiunea de vânzare a curţilor, primele măsurători topografice realizate de firma Hidrotop Bucureşti fiind depuse la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) în prima jumătate a lunii martie.
OJCPI trebuie să avizeze ridicările topografice şi apoi să le pună la dispoziţia comisiei din Primărie, care se ocupă cu vânzarea curţilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al OJCPI, Mihaela Mureşan, la o mare parte din dosarele depuse au fost solicitate note de completare. „Solicitările au fost trimise prin poştă la Primărie şi la Hidrotop, însă de la Bucureşti s-au întors pentru că şi-au schimbat adresa”, ne-au declarat Mureşan.
Neconcordanţe majore
Până acum, 1.100 de proprietari şi-au manifestat intenţia de cumpărare a curţilor.
„Fiecare solicitare va fi analizată în parte. La curţile individuale nu ne opunem, dar la curţile comune trebuie să analizeze comisia tehnică fiecare caz în parte. Pentru că există curţi cu rol urbanistic, cum ar fi cea de la Teatrul Puck, care este o curte de trecere. Acestea nu vor fi vândute”, spune viceprimarul László Attila.
Pentru a face faţă cererrilor, oraşul a fost împărţit în opt zone. Prima zonă, cartierul Andrei Mureşanu, a fost acoperită de măsurătorile topografice la începutul anului.
„Am fost surprinşi să descoperim că doar la 8% dintre terenuri există concordanţe între suprafeţele din acte şi cele din teren. Gardurile s-au tot mişcat, în unele caz chiar şi cu trei metri”, mai spune viceprimarul.