Euro se află şi astăzi într-o relativă staţionare faţă de leu, fără să reintre în intervalul de variaţie 4,25-4,30 lei în care se stabilizase în urmă cu o lună. Practic, BNR a anunţat un curs cu 0,16 bani mai mic decât ieri, ceea ce reprezintă o scădere infimă de doar 0,04%, până la valoarea de 4,2380 lei. Dolarul american a raportat o scădere mai mare, în timp, revenind spre 3,20 lei. De asemenea, lira sterlină a înregistrat o scădere mai susţinută, în principal
Euro se află şi astăzi într-o relativă staţionare faţă de leu, fără să reintre în intervalul de variaţie 4,25-4,30 lei în care se stabilizase în urmă cu o lună. Practic, BNR a anunţat un curs cu 0,16 bani mai mic decât ieri, ceea ce reprezintă o scădere infimă de doar 0,04%, până la valoarea de 4,2380 lei. Dolarul american a raportat o scădere mai mare, în timp, revenind spre 3,20 lei. De asemenea, lira sterlină a înregistrat o scădere mai susţinută, în principal din cauza faptului că tentativele Băncii Angliei de o susţine nu pot merge în mod continuu, iar piaţa împinge această monedă spre echivalarea valorii euro. Din rândul celorlalte monede forte, francul elveţian şi yenul japonez au înregistrat creşteri.
Pe piaţa valutară interbancară euro a atins 4,25 lei doar în începutul şedinţei, acesta fiind şi maximul zilei. Nereuşind să treacă de acest vârf, euro s-a îndreptat în jos, astfel încât, înainte de ora prânzului, a scăzut puţin sub 4,23 lei, valoare care a fost minimul de până acum al zilei. La ora redactării materialului, moneda europeană se tranzacţiona în jurul valorii de 4,2350 lei.
În cursul dimineţii de astăzi, pe piaţa monetară interbancară s-au consemnat următoarele niveluri medii ale dobânzilor:
3 luni:
- ROBID: 13,11%
- ROBOR: 14,33%
6 luni:
- ROBID: 13,03%
- ROBOR: 14,34%
Trebuie menţionat că BNR a injecta