Directorul „Jurnalului Naţional“ girează editarea de carte sub sigla dublă „Biblioteca pentru toţi“ şi „BPT“ fără să deţină drepturile de folosire a acestor branduri.Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional este singurul deţinător legal al siglei „BPT“, care sintetizează numele celei mai cunoscute colecţii de carte românească. Citiţi şi Atac murdar al Antenei 1 la colecţia de cărţi „Adevărul“
Ministerul Culturii (MCCPN) a înregistrat această siglă pe 23.05.2001, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi deţine dreptul de folosire a acesteia până pe 23.05.2011.
Cu toate că proprietarul este cunoscut, Marius Tucă, directorul „Jurnalului Naţional“, a ales să joace riscant, fără să aştepte ca legea să-şi spună cuvântul, confiscând un brand de tradiţie de la MCCPN şi Editura Minerva, care foloseşte sigla „BPT“ de mai bine de 30 de ani, cu acordul ministerului.
Ana Munteanu, reprezentant al Editurii Minerva a declarat pentru „Adevărul“ că „Jurnalul Naţional“ şi Marius Tucă s-au comportat în acest caz ca Imperiul şi soldatul sovietic, după război, luând ceva ce nu era al lor.
Marius Tucă a depus la OSIM, pe 29.01.2009, o cerere de înregistrare a siglei extinse, „Biblioteca pentru toţi“, dar dosarul său este în analiză şi nu s-a emis încă un certificat de proprietar de marcă sau vreo decizie care să-i permită să folosească această titulatură pentru colecţia de carte.
„Jurnalul Naţional“ distribuie volumele, sub titulatura „Biblioteca pentru toţi“, fără a avea o hotărâre legală, definitivă, care să aprobe acest lucru. Ioan Matei, şeful serviciului Cultură Scrisă din MCCPN a declarat, pentru „Adevărul“, că ministerul nu poate lua, încă, o atitudine oficială vizavi de această practică a „Jurnalului Naţional“, pentru că aşteaptă decizia OSIM, care s-ar putea să aprobe sau să respin