* PNL vrea să implice Bruxelles-ul
Ordonanţa 37/2009 prin care şefii serviciilor deconcentrate ale mai multor ministere au fost demişi a provocat un val de critici atât în rândul sindicatelor, cât şi a opoziţiei. Actul normativ „creează premisele unei mafii locale, în condiţiile în care persoane cu influenţă în structurile politice pot folosi instituţiile statului pentru a-şi elimina concurenţa. În momentul în care cunosc preşedintele consiliului judeţean, de exemplu, pot să-i spun: verifică concurenţa şi dă-i amenzi”, a acuzat, ieri, preşedintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, citat de NewsIn.
„Cartel Alfa” intenţionează să atace ordonanţa în contencios administrativ, într-o primă fază, şi va face reclamaţie la Curtea Constituţională (CCR). De asemenea, confederaţia sindicală pregăteşte o plângere pentru Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), deoarece actul normativ intră în contradicţie cu convenţia 81, care se referă la inspecţia muncii, a explicat Hossu, susţinând că cei demişi pot acţiona statul în judecată şi vor avea câştig de cauză.
Liderul „Cartel Alfa” estimează circa 4.000 de disponibilizaţi, dublu faţă de cifra avansată de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici . Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a spus că, luni, va sesiza Avocatul Poporului în vederea atacării la CCR a OUG.
Liberalii oferă consultanţă juridică şi reprezentare în instanţă pentru cei demişi
PNL a denunţat, ieri, la rândul său ordonanţa privind deconcentratele, sesizând Avocatul Poporului care să atace la Curtea Constituţională a României ordonanţa de urgenţă privind deconcentratele. Mai mult, liberalii au anunţat, prin intermediul prim-vicepreşedintelui Ludovic Orban, că vor prezenta Comisiei Europene şi Parlamentului European „riscurile” acestui act normativ, informează Mediafax. Orban a anunţat că Partidul Naţional Liberal va acorda, de altfel, consu