Accesasem înalta funcţie de "responsabil cu turismul" pe ICECHIM. Din această ipostază, după ce doisprezece ani organizasem şi condusesem multe zeci de autocare prin toate zonele învecinate cu munţii din ţară, am crezut că oamenii muncii din institut ar putea să-şi dorească şi o excursie în străinătate.
Aşa că, printr-o comandă fermă pentru efectuarea unei excursii în străinătate, m-am adresat printr-o formulă tipizată Agenţiei de organizare a excursiilor cu turiştii români în străinătate. Adresa ştampilată, având nr. 4142/09.03.1989, era semnată de directorul general dr chim. Maria Ionescu, de preşedinta Comitetului Oamenilor Muncii, Vitoria Fieroiu (care era şi Secretarul Comitetului PCR) şi de preşedintele comitetului de sindicat, ing. Natalia Petre.
Din această Comandă, citez: "În conformitate cu prevederile articolului 5 din Legea 7/1980 privind organizarea excursiilor cu turişti români în străinătate: în baza repartiţiei emise de Comisia Judeţeană pentru turismul de masă, comandăm ferm 30 de locuri pentru personalul din această unitate, pentru excursia ce se efectuează în RDG-RSC având indicativul... , cu avion şi tren, în perioada... Până la data de... tov. ing. Niculae Rădulescu-Dobrogea, delegat împuternicit de unitatea noastră, a fost anunţat să depună la ghişeul... Recomandăm ca însoţitor de drum pe tov. Rădulescu-Dobrogea având funcţia de inginer, cunoscător al limbii franceze şi ruse, pe care îl girăm, dacă va deveni în orice mod debitorul unităţii Dvs.". Chiar şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România şi-a pus apostila pe acest document.
La 30.04.1989, cu nr. 8108, înaintez aceleiaşi Agenţii, lista, ştampilată şi parafată de conducerea ICECHIM, cu "următorii tovarăşi, oameni ai muncii în cadrul ICECHIM, împreună cu familiile lor, au acordul conducerii institutului nostru, pentru a participa în cadrul conc