Gustul vinului ar putea sa nu aiba nicio legatura cu calitatea sau soiul strugurilor, cu momentul in care sunt culesi, cu ploile ce au cazut sau nu peste vie.
Tot ce conteaza, in momentul in care este savurat un pahar cu vin, este faza in care se afla luna, relateaza Daily Mail. Practic, acelasi vin gustat in doua zile diferite poate avea, pe rand, un gust extrem de placut, inmiresmat, pentru ca apoi sa fie de-a dreptul infiorator.
Prin urmare, orice degustator de vinuri sau simplu petrecaret ar trebui sa poarte cu el Calendarul biodinamic al lunii pentru a sti cand e mai nimerit sa-si toarne un pahar.
Semn ca descoperirea are legatura cu realitatea, marii producatori de vinuri din Marea Britanie au anulat degustarile stabilite anterior pentru zilele nefaste, cauzate de dinamica astrului ceresc.
Desi, initial, la auzul unei astfel de teorii, degustatorii au strambat din nas cu neincredere, verificandu-si notitele au observat ca, intr-adevar, erau zile in care mare parte dintre vinurile gustate fusesera bune si zile in care mai toate licorile testate aveau un gust oribil.
Au cautat aceste zile in Calendarul biodinamic al lunii si au observat ca zilele nefaste erau notate acolo, semn ca era putin probabil sa fie vorba despre o coincidenta.
Desi recent popularizata, teoria a aparut inca din secolul al XIX-lea, fiind lansata de un clarvazator si filosof austriac, Rudolf Steiner.
Gustul vinului ar putea sa nu aiba nicio legatura cu calitatea sau soiul strugurilor, cu momentul in care sunt culesi, cu ploile ce au cazut sau nu peste vie.
Tot ce conteaza, in momentul in care este savurat un pahar cu vin, este faza in care se afla luna, relateaza Daily Mail. Practic, acelasi vin gustat in doua zile diferite poate avea, pe rand, un gust extrem de placut, inmiresmat, pentru ca