Mâncarea „bună, curată şi cinsitită” a încântat simţurile braşovenilor dornici să mănânce sănătos şi „cu bun gust“. A doua ediţie a Târgulului de Produse Slow Food, organizată în cadrul Zilelor Braşovului, s-a dovedit un real succes. Sute de braşoveni s-au înghesuit, încă de la primele ore ale dimineţii, în curtea Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”, să deguste şi să cumpere hrană sănătoasă.
Mai multă marfă
Alexandru Şimon, producător de păstrăv afumat, a avut un succes nesperat la ediţia organizată înainte de Paşte. Omul a venit la această ediţie cu lecţia învăţată. „Am adus 250 de kilograme de păstrăv, adică de patru ori mai mult decât data trecută - când am terminat marfa în numai câteva ore. Avem şi păstrăv afumat şi păstrat în centină de brad, care se numeşte vârzob şi are mare succes”, a spus Alexandru Şimon, producător din Berivoi.
Produsele italiene, la mare căutare
Gurmanzii braşoveni sau cei care pur şi simplu vor să mănânce sănătos nu s-au uitat numai la produsele tipic româneşti. „Avem anghinare în ulei, roşii uscate şi multe alte produse aduse direct din Italia. S-au vândut foarte bine la toate târgurile la care am participat, inclusiv în rândul braşovenilor”, ne-a spus Sorin Dobrescu, importator de produse specific italieneşti. Braşovenii care au trecut în număr mare pragul târgului s-au arătat încântaţi de ofertă. „Nu am ştiut de ediţia trecută a târgului. Acum am aflat din presă şi nu îmi pare rău, pentru că sunt pe gustul meu”, a spus Constantin Muntean, din Braşov. Mulţi dintre cei prezenţi au apreciat gustul rpoduselor de la târg prin contrast cu ce pot găsi la piaţă. „Produsele de aici sunt mult mai gustoase decât cele din piaţă, chiar dacă sunt puţin mai scumpe”, a remarcat Dalia Şofran. O parte a cumpărătorilor au venit la târg dis de dimineaţă, pentru că la prima ediţie au fost foar