» Coalitia de guvernamant a inceput sa demita pe capete sefii institutiilor deconcentrate din administratia locala, folosindu-se de noua ordonanta de urgenta, emisa exact in acest scop. In teritoriu au scapat doar sefii numiti interimar de cele doua partide.
» Sute de directori din teritoriu au fost zburati din functie pentru a face loc oamenilor agreati de PDL si PSD. Sindicatele vor sa atace in instanta legea care permite aceasta epurare nu are la baza nici un criteriu profesional.
Sute de directori ai agentiilor teritoriale din subordinea ministerelor Agriculturii, Economiei, Finantelor, Culturii, Educatiei, Sanatatii, Tineretului si Sportului si al Muncii au primit ieri notificari prin care sunt anuntati ca trebuie sa elibereze posturile dupa o perioada de preaviz de 30 de zile. Sindicatul National al Functionarilor Publici estimeaza ca vor fi demisi in jur de 2.000 de directori si adjuncti ai institutiilor deconcentrate. Coalitia PDL-PSD aplica acelasi principiu folosit de toate guvernarile de pana acum pentru a-si numi oamenii agreati politic in functii. In perioada 2007-2008, liberalii au facut schimbarile agatandu-se de principiul mobilitatii functiei din Statutul functionarilor publici, in cazul prefecturilor, sau schimband denumiri ale institutiilor pentru a putea astfel modifica organigramele.
Acum, coalitia PDL-PSD a emis o ordonanta de urgenta care nu se mai ascunde dupa deget: toate conducerile sunt demise, cu exceptia celor numite interimar, iar cele noi vor functiona in baza unor contracte de management. Noii sefi isi vor asuma politic functiile.
Ei vor fi pusi sa semneze ca se obliga sa asigure functionarea institutiilor "in concordanta cu politicile si deciziile Guvernului, in vederea punerii in aplicare a obiectivelor Programului de Guvernare", conform unui model de contract obtinut de Mediafax.
Li