Este situată la o distanţă de peste 100 de kilometri de oraşul Râmnicu – Vâlcea, în munţii Puru, la o altitudine de 1.300 de metri.
Dacă în Râmnic temperaturile din ultima perioadă, au trecut de 20 de grade Celsius şi se poate spune că a venit vara, în staţiunea Vidra e încă iarnă. Stratul de zăpadă mai are în unele locuri o grosime de cinci centimetri, iar temperatura nu depăşeşte ziua şapte grade Celsius. În zonă, se ajunge pe DN7A, iar staţiunea se află în vecinătatea lacului de acumulare Vidra, cel care colectează toate apele din munţii apropiaţi şi pune în funcţiune cea mai mare hidrocentrală din România de pe râurile interioare, Uzina Electrică Lotru Ciunget, cu o putere de 510 MW.
„Nu ne aşteptam să găsim atâta zăpadă”
În staţiune, am dat doar peste câţiva turişti care se învârteau pe lângă un grătar şi se bucurau din plin de zăpadă. „Nu ne aşteptam să găsim zăpadă, în luna aprilie. De fapt, nici nu visam noi să ajungem aici. Am venit în vizită la nişte rude în oraşul Brezoi şi tot ele ne-au adus să vedem şi împrejurimile. Noroc că ne-au spus că mai e zăpadă şi frig că, altfel veneam în tricou. E superbă zona, e aer curat şi, multă linişte”, spune Mariana Nistor, din judeţul Olt, în timp ce prăgăteşte carnea pentru un grătar.
Începe amenajarea a două pârtii de schi
„E aer curat, peisaj frumos şi nu e poluare. Păcat că staţiunea e aproape în paragină. Dacă investiţiile ar continua şi clădirile ar fi renovate, staţiunea ar fi mult peste cea de la Rânca”, spune Ionica Vrabie din Râmnicu-Vâlcea. În perioada de vară pot beneficia 400-500 de turişti de spaţiile de cazare şi masă ale staţiunii. Staţiunea e în administrarea Confederaţiei Sindicatelor din România. „Anul acesta între Vidra şi Puru va începe construcţia la două pârtii de schi. Ele vor avea avea instalaţii de transport, cabluri pentru schiori şi t