Bezelele se fac cu usurinta daca sunt respectate cu strictete cateva reguli:
Ouale trebuie sa fie foarte proaspete! Verificati-le prospetimea inainte de a le sparge: cufundate cu o lingura intr-un pahar cu apa rece, trebuie sa stea pe fundul paharului. Ouale trebuie sa aiba temperatura camerei. De aceea se scot din frigider cu 4-5 ore inainte de a prepara bezelele. Vasul utilizat trebuie sa fie inalt. Zaharul cristalizat sau pudra sa fie alb. Albusul trebuie sa fie perfect separat de galbenus. Nu folositi albusurile ramase de la alte dulciuri sau mancaruri. Dupa 24 de ore de pastrare in frigider, albusul de ou este toxic. Cand compozitia ramane legata de lingura cu care amestecati, ca o panglica, bezelele nu se mai bat, isi pierd finetea. Nu scuturati lingura (telul) de marginea vasului in care ati batut compozitia pentru bezele. Focul sa fie domol.
Bezele cu nuci
6 albusuri, 300 g zahar, 300 g nuci, un pachet de zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie.
Albusurile se bat pe jumatate cu o priza de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bat pana se obtine o spuma compacta. Se adauga nucile macinate si coaja de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie alba, se pune compozitia intr-un cornet si se formeaza bezele (asezati-le distantat, cresc la copt). Se coc la foc mic. Pofta buna!
GABI ANGHEL Calea Romanilor nr. 35, Arad Bezelele se fac cu usurinta daca sunt respectate cu strictete cateva reguli:
Ouale trebuie sa fie foarte proaspete! Verificati-le prospetimea inainte de a le sparge: cufundate cu o lingura intr-un pahar cu apa rece, trebuie sa stea pe fundul paharului. Ouale trebuie sa aiba temperatura camerei. De aceea se scot din frigider cu 4-5 ore inainte de a prepara bezelele. Vasul utilizat trebuie sa fie inalt. Zaharul cristalizat sau pudra sa fie alb. Albusul trebuie sa fie perfect separat de