La Bursa Locurilor de Muncă au fost posturi de infirmieri şi îngrijitori. Majoritatea ofertanţilor au fost din domeniul hotelier şi turistic, însă au existat foarte multe posturi şi în alte câmpuri ale muncii, cum ar fi construcţii sau financiar. Spre deosebire de anul trecut, când la bursa generală au fost oferite 1.550 de locuri, în acest an, cei prezenţi au avut de ales din ofertele a 48 de agenţi economici care au pus la dispoziţie 1.133 de locuri de muncă.
În slujba sănătăţii
O premieră la Constanţa a fost aceea că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a participat pentru prima dată la Bursa Generală. Unitatea medicală a oferit posturi de infirmieri, îngrijitori, asistenţi, operatori IT sau registratori medicali. „Am optat pentru varianta bursei pentru a alege cadre corespunzătoare locurilor de muncă puse la dispoziţie. Mi se pare firesc să porcedăm aşa. Este o metodă civilizată de selectare a forţei de muncă şi astfel se elimină suspiciunile cu privire la ocuparea locurilor “, a declarat directorul Spitalului Judeţean, dr. Ion Niculescu.
Cele mai multe locuri de muncă puse la dispoziţie au fost din partea firmei Ana Hotels. Firma s-a prezentat la bursă cu 139 de locuri de muncă cu posturi variate de la agenţi de pază, barmani sau ajutoare de ospătari, până la maseuri şi coafor.
Căutări de sezon
„Oferta a fost destul de generoasă şi sperăm că numărul celor care îşi vor găsi un loc de muncă în cadrul acestei burse va fi cât se poate de mare“, a declarat Gabriela Spătaru, consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa. Mulţi studenţi au venit pentru a-şi găsi un loc de muncă în sezonul estival 2009. „Sper să mă pot angaja la un hotel. Mi-aş dori în recepţie, însă ca ospătar la un restaurant nu m-ar deranja“, explică Mihaela Cioroiu, studentă la Facultatea