Cei care strâng bani, din uşă în uşă, "pentru copiii bolnavi" sunt numiţi pe site-ul Fundaţiei Anotimpuri delegaţi de teren.
Deşi Cristina Neacşu susţine că ONG-ul pe care îl conduce are şi voluntari, recunoaşte că cei care "fac teren" sunt plătiţi. "Deci, modul nostru de colaborare cu ei este printr-un... din ăsta... contract de colaborare.
Noi plătim un impozit pentru acest contract... Sunt foarte mulţi bătrâni şi studenţi. Ăştia sunt oamenii noştri. Ei câştigă... să zicem aşa... salariul minim pe economie", zice Neacşu.
Pe site-ul de recrutare www.ejobs.ro am găsit însă o ofertă de muncă a Fundaţiei Anotimpuri postată la 21 februarie 2009. Candidaţii puteau aplica pentru job până la 24 martie.
În ofertă se specifică faptul că fundaţia caută colaboratori part-time pentru "colectare de fonduri pentru copii cu grad de handicap", iar salariul oferit este între 200 şi 300 de euro.
Sumă care depăşeşte cu mult venitul minim pe economie...
Chiar dacă Luminiţa Caba n-a primit nici un leu de la fundaţie în afară de cadoul de Crăciun, Cristina Neacşu spune că "delegaţii" au reuşit să strângă "ceva bani" pentru el şi că vor să-i facă "nişte surprize de Paşte". Cât s-a strâns? "Un milion, două, trei...", spune Neacşu.
Nu e sigură, deşi spune că "noi avem pentru fiecare caz: atâţia bani s-au încasat pentru el, atâta s-a dat... Există procese-verbale, există extrasele de cont din bancă... Absolut totul este la punct pus, să ştiţi".
Când întrebăm dacă au în documente suma exactă strânsă pentru Cătălin Caba se încurcă în explicaţii. "Avem procesul acela verbal prin care i-am dat banii de Crăciun. E semnat de mamă... A!
Pentru cât s-a strâns? Păi atunci facem procesul-verbal, când îi vom dona", susţine directoarea.
Cei care strâng bani, din uşă în uşă, "pentru copiii bolnavi" sunt num