In editorialul "Duda" Pavel Lucescu afirma: "Eram curios ce voi simti revazandu-l, de data asta, in pielea de candidat la presedintie. Nu m-a dezmintit. Am ramas cu aceeasi senzatie de ciudatenie. Cand si-a anuntat candidatura s-a-ntamplat sa fiu in direct la un post de televiziune si, solicitat sa-mi dau cu parerea, la cald, n-am gasit atunci alt cuvant care sa mi-o exprime decat “ciudatenie”. Un membru al familiei regale candidand la presedintia republicii nu e o ipoteza confortabila mental si atunci cand ea s-a transformat in fapt nu mi-a fost deloc comod s-o admit". Integral in Cotidianul.
Mircea Kivu, in editorialul "Interpretari pripite ale Eurobarometrului", este de parere ca "Eurobarometrul publicat la inceputul saptamanii (dar realizat in ianuarie-februarie) a fost dedicat, cum era firesc, crizei financiare si economice. Ca nota dominanta, europenii sunt foarte ingrijorati de urmarile crizei. "Aceasta ingrijorare, care este resimtita foarte puternic in toate tarile (intre 80% si 90%), afecteaza economia la toate nivelurile: global, european si national, atat pentru situatia din prezent, cat si pentru viitor. La nivel personal ingrijorarea nu este la fel de predominanta (58% pentru situatia din prezent, 56% pentru cea viitoare) – este prima concluzie evidentiata de catre autorii studiului. Integral in Romania Libera.
ONG-istii i-au trimis lui Basescu pozele inapoi. Ostilitatea cu care societatea civila s-a simtit primita miercuri la Palatul Cotroceni i-a fost intoarsa ieri presedintelui Traian Basescu. In replica la intrebarea taioasa de la inceputul discutiilor despre Codurile juridice - „Pentru ce ati venit aici, pentru poza?” -, reprezentantii Institutului pentru Politici Publice, condus de Adrian Moraru, i-au returnat sefului statului fotografia de grup la pachet cu un sir de observatii pe acelasi ton, noteaza EvZ.
C.V.Tud