Taxa de intrare pe iazul din Mangalia este în valoare de 30 de lei. Situată chiar la intrarea în Mangalia, balta reprezintă o destinaţie preferată de pescarii îndrăgostiţi de linişte şi de capturi variate. Foarte bine îngrijită şi cu izvoare puternice, pe baltă sunt amenajate mai multe pontoane din lemn de unde pescarii pot nădi direct la buza stufului. Şi rezultatele nu întârzie să apară. Grupul de pescari din care am făcut şi eu parte era format din trei persoane. Alături de mine, fotoreporterul ziarului „Adevărul de seară“. Noi am urmărit cărăşelul pentru saramură în timp ce al treilea pescar împătimit a ţinut cu tot dinadinsul să plece acasă cu „unul mare“.
Pătrăţelele de mămăligă sunt la mare căutare
În mai puţin de trei ore, fiecare cu câte două undiţe sau lansete, am reuşit să prindem în jur de 5-6 kilograme de caras cât palma şi chiar mai mare, în timp ce „doctorul“ a luat un cosaş de 3 kilograme şi a mai scăpat un crap puţin mai mare. Spre disperarea noastră el a refuzat vehement să ne spună secretul mămăligii folosite ca momeală. Noi recomandăm drept momeală râme, viermuşi, mămăligă şi porumb.
Restaurant cu specific pescăresc
La final, toţi am avut motive să ne declarăm mulţumiţi, mai ales că taxa de intrare pe baltă este una potrivită, de doar 30 de lei, sumă în care intră şi transportul pescarilor cu barca spre cele opt pontoane amenajate în larg. Cum ajungeţi la Balta Inului?
Pe drumul naţional 39 Constanţa - Mangalia, la intrarea în oraş viraţi la dreapta, treceţi peste calea ferată şi intraţi în cartierul de case. Ajunşi în vârful dealului veţi observa lacul botezat Balta Casei sau a Inului. Parcarea este păzită, pe malul bălţii fiind amenajat şi un mic restaurant cu specific pescăresc.