Construcţia celor două maşinuţe Moonbuggy a durat aproximativ două luni şi jumătate, iar fiecare a costat câte 2.000-2.500 de dolari. Banii n-au fost neapărat o problemă. Copiii s-au descurcat. Şi-au tras de mânecă toate rudele, cunoştinţele şi, din relaţie în relaţie, au făcut rost de sponsori. Echipa câştigătoare a închiriat un atelier unde se aflau multe dintre instrumentele de care aveau nevoie pentru construcţie. „Piesele mici, precum amortizoare, schimbător de viteze, frână, lanţ, rotile, le-am cumpărat de la magazinele de specialitate. Restul pieselor - ţevile, barele - le-am făcut noi, în atelier. Echipa noastră a primit în jur de 50 de milioane (lei vechi - n.r.) de la sponsori, dar am adăugat bani şi de la noi, când a mai fost nevoie, inclusiv în America, atunci când ni s-a rupt lanţul şi a trebuit să cumpărăm unul nou“, povesteşte Ramona.
Cealaltă echipă a improvizat un atelier într-o curte. Roţile şi furcile pentru maşinuţa botezată Zamolxis au fost cumpărate de la un magazin de biciclete, precizează Radu. „Am primit şi o sponsorizare în piese făcute la comandă“, spune Cătălin. Piesele pe care nu le-au găsit la magazinul de biciclete, le-au achiziţionat de la depozite de materiale - ţevile de aluminiu, de inox, tabla... „Scaunele au fost improvizate din nişte scaune de birou, iar pentru centurile de siguranţă am sacrificat nişte genţi“, completează Cătălin.
Transport cu peripeţii
Când totul a fost gata, şi-au dat seama că nu pot duce maşinuţele în State cu acelaşi avion cu care mergeau şi ei, pentru că erau prea mari. „Am avut o problemă din start, deoarece transportul a fost «mai abrupt». Maşinile urmau să meargă o dată cu noi dar n-au avut loc în cală“, povesteşte Gabriela. Compromisul a fost să le dezmembreze şi să le împacheteze în câte trei cutii. „Noi am plecat şi le-am lăsat să vină cu serviciul cargo.“