Concursul a ţinut trei zile şi a culminat, astăzi, la Ploieşti cu secţiunea rezervată profesioniştilor. Reprezentanţii Palatului Copiilor Ploieşti, în parteneriat cu Casa de Cultură Vălenii de Munte şi Teatrul Municipal „Toma Caragiu” au organizat de vineri până astăzi, cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional „Eurodans”.
„Acest festival are ca obiectiv promovarea artei dansului, ca mijloc de educare estetică a tinerilor. Problema pe care proiectul o identifică este invazia prostului gust în viaţa cotidiană şi, implicit, în cea a tinerilor”, a explicat directorul Palatului Copiilor, Constanţa Vică.
Concursul s-a desfăşurat în două secţiuni, una pentru amatori şi alta pentru profesionişti. Artiştii amatori au dansat sâmbătă, pe scena Casei de Cultură din Vălenii de Munte, după o paradă a costumelor prezentată de ansamblurile participante. Profesioniştii au urcat astăzi, pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, ca să-şi demonstreze măiestria.
Dansatori din străinătate
La festival au participat 200 de dansatori, însă niciunul din Ploieşti. Concurenţii au fost elevi şi studenţi din mai multe oraşe din ţară, dar şi din străinătate, respectiv din Grecia, Italia, Republica Moldova şi Bulgaria. Dansatorii au avut posibilitatea să aleagă dintre dansurile contemporane şi cele clasice ce vor prezenta.
De asemenea, tinerii au putut dansa singuri, sau cu parteneri. Câştigătorii au primit cadouri, medalii şi chiar premii în bani, în valoare de 800 de lei, pentru prima dată de la debutul ediţiilor acestui festival. „Ca fenomen de masă, dansul este un mijloc plăcut de combatere a sedentarismului, flagel ce ameninţă populaţia tânără la nivel mondial”, a concluzionat Constanţa Vică.