Intensitatea acestuia nu a fost foarte mare pentru a produce pagube şi autorităţile locale nu au fost nevoite să intervină. Cutremurul s-a resimţit şi la Ploieşti, dar intensitatea lui nu a provocat panică în rândul locuitorilor. La Dispeceratul 112, în interval de o oră de la producerea lui, s-a primit un singur apel, de la o persoană care solicita ajutorul personalului de ambulanţă, pentru o stare de agitaţie.
La dispeceratele IPJ Prahova şi ISU Prahova nu au fost semnalate incidente şi nici la nivelul Prefecturii Prahova nu au fost anunţate probleme generate de producerea cutremurului.
Localnicii, speriaţi că nu pot vorbi cu rudele
Ploieştenii nu au ieşit din case în număr mare, unii aflând de la televizor despre producerea cutremurului. „Eu abia am simţit, dar nu reuşesc să o prind la telefon pe sora mea şi, pentru că stă aproape, merg până la ea să văd dacă s-a speriat”, a mărturisit Alina Soare, o ploieşteancă ce tocmai pleca de la serviciu când s-au mişcat plăcile tectonice.
Alţii, de frică, au preferat să stea afară până trecea pericolul unei replici. „Am simţit un zgâlţâit, întâi pe verticală, apoi pe orizontală. Pe moment m-am speriat, dar nu a fost prea puternic. Slavă Domnului! Nu cred că mai urmează replici mai mari”, a declarat Mioara Oprea, o persoană care locuieşte în cartierul 9 Mai.
Bulina roşie
În Ploieşti, 43 de imobile sunt încadrate în clasele I şi II de risc seismic, dintre care 25 au fost însemnate cu bulină roşie. Din păcate, nu toate blocurile din oraş au fost expertizate, multe dintre verificările de specialitate fiind făcute în 1995, iar ultimele în anul 2000.
În Cartierul Nord sunt cele mai multe imobile expuse unui eventual cotremur cu intensitate mai mare, blocurile din zonă fiind ridicate acum mai bine de jumătate de secol. Aproximativ 20 dintre acestea au